Kupliarstvo, krádeže

19.11.2005 Celý región

Kupliarstvo\r\nPolicajti úradu boja proti organizovanej kriminalite Prezídia Policajného zboru v spolupráci s Popradskými a Kežmarskými policajtmi zistili v up...
Kupliarstvo
Policajti úradu boja proti organizovanej kriminalite Prezídia Policajného zboru v spolupráci s Popradskými a Kežmarskými policajtmi zistili v uplynulých dňoch dva prípady kupliarstva. Z tejto trestnej činnosti Popradskí vyšetrovatelia obvinili dvoch Popradčanov 50 r. a 24 ročného. Obvinení muži boli nájomcami a prevádzkovateľmi dvoch erotických salónov nachádzajúcich sa v Novej Lesnej, okr. Poprad a Bušovciach , okr. Kežmarok.

Obidvaja od septembra minulého roka sa zjednali s niekoľkými mladými ženami zo Slovenska na vykonávanie prostitúcie. Ústne sa dohodli, že polovica zo sumy, ktorú zarobia ženy poskytovaním služieb v salónoch bude patriť ženám a polovica pripadne im - prevádzkovateľom. Za uvedené obdobie získali tak finančný prospech v doposiaľ nezistenej výške.
Policajti pri kontrole zistili, že okrem dospelých žien tam prostitúciu vykonávalo aj mladistvé dievča, ktoré nedovr´šilo 18 rokov. Prevádzkovatelia s ňou uzatvorili zmluvu aj keď vedeli , že nie je plnoletá.
Policajní vyšetrovatelia na obidvoch obvinených spracovali návrh na ich vzatie do väzby. Včera v popoludňajších hodinách boli rozhodnutím Okresného súdu v Kežmarku zo zadržania prepustení a budú stíhaní na slobode.

Francúzom ukradli elektrocentrálu
Prešovskí policajti vyšetrujú krádež vlámaním do zaparkovaného návesu nákladného auta s medzinárodnými poznávacími značkami Francúzska. Náves bol zaparkovaný na parkovisku při železničnej stanici vo Veľkom Šariši, okr. Prešov. Skutok sa stal včera v čase od 04.45 do 07.15 hod.ohlásil na políciu vodič vozidla a navesu. Páchateľ odstránil visací zámok na dverách návesu, vnikol dnu a ukradol elektrocentrálu, čím pre francúzsku firmu bola spôsobená škoda 200.000. - Sk. Po ukradnutej veci a páchateľovi polícia vyhlásila pátranie.

Obvinený z lúpeže
Včera Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre trestný čin lúpeže 12-krát súdne trestanému 38-ročnému mužovi z Medzilaboriec.
Obvinený 17.11.2005 okolo 23.00 hod. na Duchnovičovej ulici v Medzilaborciach lúpežne prepadol 37-ročnú ženu z Medzilaboriec. Túto sotil na zem , na zemi ešte 2 krát ju kopol a z krku jej strhol retiazky zo žltého kovu a zobral kabelku, ktorá jej vypadla z ruky. V kabelke sa nachádzala peňaženka s peniazmi a OP poškodenej. Krádežou jej bola spôsobená škoda 11.000. - Sk. K zraneniu napadnutej ženy nedošlo. Obvineného vzšetrovateľ zadržal a podal návrh na jeho vzatie do väzby. Je umiestnený v cele policajného zaistenia.

Krádež vlámaním do firmy
Popradskí policajti vyšetrujú krádež vlámaním do kancelárie jednej s.r.o. v Starej Ľubovni. V době od 16. do 18. novembra sa doposiaľ neznámy páchateľ dostal do budovy po bleskosvode a cez okno. Vošiel do kancelárie, v ktorej bola umiestnená ohňovzdorná skriňa a pomocou nájdeného pravého kľúča skriňu otvoril. Z nej ukradol príručnú pokladničku s peňažnou hotovosťou 32.000. - Sk a dvoma platobnými kartami VÚB a OTP banky. Následne za pomoci jednej platobnej karty vybral z bankomatu VÚB v Spišském Belej, okr. Kežmarok, hotovosť 30.000. - Sk. Krádežou a poškodením zariadenia spôsobil firme celkovú škodu 74.000. - Sk.

Krádež vozidla:
Prešovskí policajti vyšetrujú prípad krádeže auta zn. Renault Laguna , ktoré doposiaľ neznámy páchateľ ukradol včera, v čase od 09.00 do 10.47 hod.
Vozidlo EČV: PO-1899AZ, farby zelenej metalízy, bolo zaparkované na Floriánovej ulici v Prešove. Vo vozidle sa nachádzali doklady od vozidla, osobné doklady a bankomatová karta majiteľa . Poškodenému majitelovi bola spôsobená škoda 580.000. - Sk. Po vozidle a páchateľovi polícia vyhlásila pátranie.
 

Vyberte región

mark